Χρώμα της χρονιάς

29/04/2019 By admin 0

Χρώμα της χρονιάς. Η Pantone ανακοίνωσε απόχρωση που θα περικλείει καλύτερα το 2022. Την Τετάρτη αποκάλυψε το Very Peri, μια απόχρωση μωβ που η εταιρεία λέει ότι συνδυάζει τη σταθερή ηρεμία του μπλε με μια ενεργητική έγχυση κόκκινου.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατασκευάζει ένα χρώμα αντί να εμβαθύνει στο προϋπάρχον αρχείο της, μια απόφαση που ήταν ζωτικό στοιχείο της φετινής διαδικασίας επιλογής.

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις χρωματικές παλέτες που χρησιμοποιούν όλοι οι γραφίστες και οι σχεδιαστές, το χρώμα «παντρεύει» το παραδοσιακό μπλε με την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» που εκπέμπει το κόκκινο. «Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri δείχνει μια φωτεινή διάθεση και μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση».

Το 2021, η εταιρεία εμπνεύστηκε ένα νέο κλάδο: την τεχνολογία. Από τα NFT και τα διαστημικά λεωφορεία μέχρι την υπόσχεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το Meta-σύμπαν, η χρονιά χαρακτηρίστηκε από την αυξανόμενη εξάρτηση από τον αυτοματισμό και τον ψηφιακό κόσμο. Είναι μια σχέση που ώθησε εν μέρει την απόφαση της Pantone να συνεργαστεί με τη Microsoft, μεταξύ άλλων συνεργατών, για την κυκλοφορία της για το Χρώμα της Χρονιάς.

πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN